Khasiat Habbatus Sauda

Apa kelebihan Habbatus Sauda?

Habbatus sauda atau dikenali sebagai jintan hitam (black cumin) merupakan sejenis tumbuhan yang sangat popular di Asia Selatan dan Asia Barat Daya. Ia mempunyai ketinggian berukuran 20-30cm manakala struktur daunnya yang halus dan lurus. Bunganya juga halus dan berwarna putih dan/atau biru ceraka dengan 5 ke 10 kelopak.

 

Habbatus sauda mempunyai banyak khasiat yang sering digunakan di dalam perubatan tradisional dan juga perubatan moden. Biji habbatus sauda diproses atau dikisar sehingga mengeluarkan minyak dan digunakan untuk tujuan perubatan dan kesihatan.

Korang tahu tak kelebihan habbatus sauda ni boleh buatkan imunisasi badan kita lebih mantap! hehe.. Selain dari tu, habbatus sauda ni juga boleh membantu kita untuk melancarkan saluran pernafasan, mencegah anti penuaan dan macam-macam lagi!

Lysha ada satu produk nak share dengan korang. Produk ni dah famous sangat sebab dia menggunakan habbatus sauda dalam produk dia. Produk ni diasaskan oleh angkasawan negara kita iaitu Dato’ Dr sheikh Muszaphar Shukor. Tau tak apa produk dia?

Afyaa Hayyiba! produk ni memang sangat-sangat bagus untuk melancarkan saluran pernafasan, membaikpulih sistem imunisasi badan kita dan paling best batuk berkahak dan sesak nafas dah hilang! Lysha tak tipu tau.. Hayyiba ni memang sangat-sangat Lysha recommend.

Afyaa Hayyiba ni juga dapat membantu mencuci paru-paru kita dari kotoran, kuman dan bakteria. untuk seorang perokok pula boleh buang segala tar dan nikotin lama dalam paru-paru korang tu. 

Okay, produk ni sesuai untuk siapa? 

Haaa.. sangat sesuai untuk orang tengah mengalami masalah kesihatan seperti batuk berpanjangan, sesak nafas, kahak tebal dan juga seorang perokok. untuk kanak-kanak bawah 7 tahun Lysha tak sarankan lah sebab habbatus sauda ni panas sikit tau, takut kanak-kanak tak tahan. Jadi, Lysha tak sarankan okay.

Jadi, Lysha nak kongsi dengan korang yang tengah mengalami masalah kesihatan yang Lysha cakap tadi untuk cuba set rawatan Afyaa Hayyiba. Takkan menyesal! Selamat mencuba! 🙂 

Shopping Basket
error: